Wie gaat er meer of minder werken in de ggz?
Hoe bewegen medewerkers in de ggz zich qua werkuren? Wie kiest ervoor om meer te werken, en wie juist minder? Lees nu de nieuwe longread van AZW!
Duurzame inzetbaarheid is voor veel organisaties een belangrijk thema. Maar waar begin je? En welk effect hebben de huidige interventies? Tijdens de bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid in de ggz op 31 oktober, zijn de resultaten van de Organisatiescan Duurzame Inzetbaarheid gedeeld. Deze geven inzicht in de huidige stand van zaken rondom duurzame inzetbaarheid in de ggz.
De organisatiescan is een digitale vragenlijst die ggz-organisaties kunnen invullen. In totaal hebben 27 organisaties in de ggz deze vragenlijst ingevuld. De vragenlijst bevat onderwerpen als eigen regie van medewerkers, kennis en houding rondom duurzame inzetbaarheid, lopende regelingen, HRM-instrumenten en leiderschap. In het rapport lees je per onderwerp de conclusies en aanbevelingen.
`Het is een super fijne mogelijkheid om extra handjes te krijgen en denkkracht om bepaalde zaken mee te adviseren en waar mogelijk uit te voeren.´
Het rapport bevat meerdere conclusies op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de ggz. We hebben er enkele hieronder uitgelicht:
Daarnaast bevat het rapport meerdere aanbevelingen. We hebben hieronder enkele uitgelicht:
Wil je meer weten over de organisatiescan? Bezoek dan de projectpagina op onze website. Lees ook het rapport met de resultaten van de organisatiescan of kijk de bijeenkomst terug. Hierin vind je ook voorbeeldaanpakken om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan en voorbeeld gesprekskaarten om hierover het goede gesprek te voeren.
Hoe bewegen medewerkers in de ggz zich qua werkuren? Wie kiest ervoor om meer te werken, en wie juist minder? Lees nu de nieuwe longread van AZW!
De verzuimcijfers in de ggz laten zien dat verzuim onder oudere zorgmedewerkers toeneemt.
Lees de trends en uitdagingen in de arbeidsmarkt ggz in de nieuwe AZW-analyse van 2024. De publicatie belicht onder andere de toenemende personeelstekorten, agressie-ervaringen en verzuimcijfers binnen de ggz-sector.